Sağlık 04 Şubat 2021 - 16:49:01

Diş Beyazlatma Zararlı mı? Diş Beyazlatmanın Zararları Nelerdir?

Diş Beyazlatma Zararlı mı? Diş Beyazlatmanın Zararları Nelerdir?

Diş bölgesine sürülen jeller kimyasal veya lazer ile aktif hale geçerek dişlerin renginin açılma işlemine diş beyazlatma denir.

Dişler Neden Çabuk Sararır?

Dişlerde renklenmenin birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Çok fazla çay tüketmek, sigara kullanımı, kahve içilmesi, sürekli olarak renkli içecek kullanımı, antibiyotik kullanmak, kanal tedavisi, yaşlılık ve doğuştan olan birçok neden vardır. Bazı insanların dişleri genetik faktörlerden dolayı koyu olabilmektedir. Herhangi bir nedenden kaynaklı olarak dişlerin koyu olması durumunda dişlerin beyazlatılması sağlanmaktadır. Diş beyazlatma işlemi yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dişler Nasıl Beyazlatılır? Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Dişleri beyazlatmak için dişlere jel sürülmekte ve bu jeller lazer ya da kimyasal şekillerde aktif hale getirilerek rengin açılması tamamlanmaktadır. Kişinin dişine, alışkanlık durumuna göre bir ila iki yılda bir olarak bu işlem yapılabilmektedir. Bu işlem diş hekimleri tarafından profesyonel bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlemi yaptırmadan önce diş hekimine muayene olmak ve doktorun tavsiyesi yönünde hareket etmek gereklidir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Bu işlemin yapılması için peroksid içeren jellerden yardım alınmaktadır. Jeller aracılığı ile diş minesinde meydana gelen koyu renkler ağartılmaktadır. Bu işlemden önce ilk olarak dişler temizlenmektedir. Sonrasında dişetlerinin koruyucu tabaka ile kapatılması sağlanmaktadır. Diş beyazlatma için jel sürülmektedir. Bunun yanı sıra tahmini olarak yirmi dakika kadar beyaz ışık verilmektedir. Dişlerin beyazlamaması halinde bu işlem tekrar edilmektedir.

Diş Beyazlatmanın Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Dişlerin beyazlaması için yapılan işlem diş hekimi aracılığı ile yapılıyor ise herhangi bir zarar teşkil etmemektedir. Dişlerin beyazlaması ile ilgili yapılan araştırmalara göre belirli bir zararın var olduğu belirtilmemektedir. Fakat bazı kişilerin dişlerinde bu işlemden sonra soğuk ve sıcak hassaslığı meydana gelebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise denetimsiz bir şekilde satılan ürünlerin kullanılmamasıdır. Çünkü bu ilaçların içeriğinde dişlere zarar veren maddeler olabilmektedir. Diş hekiminin önermediği ilaçları kişinin tek başına karar vererek kullanması diş ve dişetinin olduğu yerlerde yapısal hasarlara yol açabilmektedir.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanır? Kimler Yapabilir?

Diş beyazlatma işlemi yetişkin bireyler tarafından uygulanabilmektedir. Bu yöntemi uygulanması sakıncalı olan kişiler ise on sekiz yaşından küçük olan ve hastalığı olup tedavi gören insanlardır. Bunun yanı sıra diş etlerinde ciddi anlamda sorun yaşayan kişilere uygulanması olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Diş minesinde defekt olan kişilerde de olumsuz sonuçlar meydana gelebilir. Ayrıca hamile kadının bu uygulamayı yaptırmaması bebek ve kendi sağlığı için önem teşkil etmektedir. Tedavi süresi içerisinde renkli içecek, kola, kahve, sigara, kırmızı şarap ve benzeri etkenlerden uzak durmak gerekir. Beslenmeden dolayı oluşan renklenmeler için tedaviden sonra aynı şekilde beslenmek aynı duruma yol açabilir. Bu aşamada genel olarak kısa süre sonra kişiye yeniden tedavi uygulanmaktadır. Dişlerin bakımı için düzenli olarak diş hekimine gidilmesi tavsiye edilmektedir.

  • dişleri beyazlatmak
Yorumlar
Neşe Kaçak Diş beyazlatma fiyatı nedir? Bu tarz yöntemler dişlere zarar veriyor mu? Bantları var diye duymuştum bunlar işe yarıyor mu? Diş beyazlatma uygulaması yaptıranlar var mı? Bunun için bir ürün kullanan var mı? Etkili mi? cevapla
Ceren güneri Evde diş beyazlatma yöntemleri de var ben genelde onları uyguluyorum etkili de oluyor gerçekten. Özellikle karbonat dişleri çabuk beyazlatıyor ama zararı olabiliyormuş. Muz kabuğu yöntemi var onu deniyorum. Zamanla etki gösteriyor. cevapla
yorum yaz
Demir İçeren Besinler, Sebzeler, Meyveler, Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?