Yaşam 28 Mart 2021 - 17:41:24

Evde Kolonya Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Evde Kolonya Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Evde kolonya yapımı; hem alkollü hem de alkolsüz olmak üzere iki şekilde gerçekleşir ve hazır kolonyalar gibi dezenfekte özelliğine sahiptirler.

Kolonya Virüsleri Öldürür mü?

İçerisinde genel olarak 80 derece alkol bulunan kolonya; anti viral, anti septik ve anti bakteriyel özelliklere sahip olan bir sıvıdır. Virüsleri ve bakterileri yok edici özelliği bulunan kolonyaların içerisinde %80 alkol vardır. Geri kalanı ise su ve esanstan oluşmaktadır. Farklı pek çok çeşidi ve kokusu bulunmaktadır. Dezenfektan özelliği sayesinde virüslere karşı bir oldukça etkilidir. Hijyen sağlama ve el temizliğinin daha uzun süreli devam etmesi konusunda yardımcı olan kolonyalar, mikroplardan arındırıcı özelliği sahiptir. Ağzı kapalı bir şekilde ve güneşte bırakılmadığı sürece 5 yıl boyunca bozulmadan kalabilmektedir.

Çok eski yıllardan beri kullandığımız kolonyalar oldukça çeşitli bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Gerek kokusu gerekse içerisinde alkol oranı ile farklı türlerde oluşabilmektedir. Kolonyaların içerisinde bulunan alkol ciltte buharlaşarak ferahlama etkisi meydana getirmektedir. Bu nedenle sıcak havalarda pek çok kişi kolonya ile serinlemektedir. Günümüzde hastalıkların artması ve virüslerin insanlara kolay bulaşması sonucunda kolonyaların diğer bir özelliği de sıkça tercih edilmektedir. Virüslere karşı arındırıcı ve koruyucu olan kolonyalar, pek çok yerden satın alınabilir. Aynı zamanda evde kolonya yapımı ile kendi kolonyanızı kendiniz de yapabilirsiniz.

Evde Kolonya Yapımı Nasıl Olur?

Kolonyaları alkollü ya da alkolsüz olarak elde edebilirsiniz. Basit tarifler ile evde kolonya yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

Alkollü kolonya için malzemeler: 400 ml. kadar beyaz alkol ya da etil alkol, 100 ml. miktarında saf su ve 8 damla limon yağı gereklidir. Eğer ki kolonyanızı limon kokulu istemiyorsanız portakal yağı, lavanta yağı gibi diğer seçeneklerden de yararlanabilirsiniz.

Alkollü Kolonya Tarifi: Sprey şeklinde kullanabileceğin bir şişenin içerisinde alkol ile suyu karıştırınız. Daha sonra içerisine limon yağını koyunuz ve tekrardan karıştırınız. Elde etmiş olduğunuz sıvı karışımı yaklaşık olarak 1 gün boyunca bekletiniz. Ardından kullanıma hazır olacaktır.

Alkolsüz Kolonya için Malzemeler: Eğer alkol içermeyen bir kolonya yapmak istiyorsanız ihtiyaç duyacağınız malzemeler 250 ml. miktarında beyaz sirke ya da elma sirkesi, yine aynı miktarda saf su, 10 damla limon yağı ve 10 damla çay ağacı yağıdır.

Alkolsüz Kolonya Tarifi: Sprey şeklinde kullanabileceğiniz bir şişenin içerisinde bu malzemeleri karıştırınız. Kolonya bu şekilde hazır hale gelmektedir. Sirkenin virüsleri öldürücü özelliği ile doğal kolonya kullanımı sağlayabilirsiniz.

Kolonyanın Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Her birimizin yakında bildiği ve günlük hayatta sık sık kullandığı kolonyalar antibakteriyel özelliği olan özel karışımlardır. Mikropları öldürme özelliği bulunan kolonya bunu içerisinde bulunan alkol ya da sirke ile sağlamaktadır. Alkol gibi sirke de virüslere karşı oldukça etkilidir. Ellerinizi yıkadıktan sonra kolonya sürerek mikroplara karşı koruma etkisi meydana getirebilirsiniz.

Kolonyanın Zararlar Var mı? Ne Kadar Kullanılmalı?

Sık sık kolonya kullanmak cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bununla birlikte ciltte bir birtakım egzama gibi hastalıklar meydana gelebilir. Kolonyayı belli aralıklarla kullanırsanız virüslere ve bakterilere karşı koruyucu etki yaratmış olursunuz. Bu neden aşırıya kaçmadan kullanılması gerekmektedir. Evde kolonya yapımının püf noktaları ile sizler de kendi kolonyanızı yapabilir ve bakterilere karşı savaş açabilirsiniz.

  • evde kolonya yapımı
  • kolonya virüsleri öldürür mü
  • evde kolonya yapmak
  • kolonya yapmak
  • alkollü kolonya
  • alkolsüz kolonya
  • kolonyanın faydaları
  • kolonyanın zararlar
  • evde kolonya yapımının püf noktaları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır? Aç Karnına İçilirmi? Süt Yaparmı? Nasıl Kullanılır?