Yaşam 07 Şubat 2021 - 13:50:36

Göğüs Sarkması Neden Olur? Sarkan Göğüs Nasıl Düzelir?

Göğüs Sarkması Neden Olur? Sarkan Göğüs Nasıl Düzelir?

Yer çekimi, kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerinden dolayı göğüs sarkması gibi durumlar meydana gelmektedir. Tüm nedenleriyle birlikte göğüs sarkması neden olur? Sarkan göğsü toparlamak mümkün mü?

Göğüs Sarkması Nedenleri Nelerdir?

Yerçekiminden dolayı göğüs sarkması meydana gelmektedir. Memenin genel itibari ile standart bir ağırlığı vardır. Yerçekiminin etkisi ile memeler zaman içerisinde göğüste sarkma meydana gelmektedir. Zamanın ilerlemesiyle bu problem daha fazla sorun olmaya başlamaktadır. Yerçekimi faktörünü en aza indirmek için memeye uygun olan toparlayıcı sütyenler kullanılmalıdır.

Kişinin aşırı oranda kilo alıp vermesi sarkmaları meydana getirmektedir. Sadece göğüs bölgesinde değil kilo alıp vermek yüzünden vücuttaki diğer bölgelerde de aynı sorun oluşmaktadır. Kilodan dolayı cilt gerginleşmektedir fakat kilo verince deri sarkar. Bu yüzden fazla kilo alıp verme durumuna dikkat etmek gerekir.

Göğüslerde Sarkmanın Sebepleri Nelerdir?

Yaşlanmadan dolayı göğüs sarkması oluşur. Yaş ilerlediği için vücutta bulunan hormon dengesi değişikliğe uğrar. Bu sebep yüzünden meme dokusunda azalmalar olur ve sonucunda sarkma meydana gelir. Erken yaşlarda meme diri halde dururken yaş etkisiyle bu hal değişir.

Kadınların sık yaşadığı problemlerden biri olan sarkmalar emzirmeden dolayı artmaktadır. Emzirme esnasında süt kanalları dolar ve boşalır. Bu durum devamlı olarak tekrar ettiği için sarkmalar ortaya çıkar. Süt kanalları dolduğu zaman cilt gerilirken boşaldığı zaman ise meme eski haline dönmekte zorlanmaktadır. Yaşı ilerlemiş olan annelerde bu duruma sıkça rastlanmaktadır. Genetik etkenlerden kaynaklı olarak sarkmalar ortaya çıkar.

Göğüs Sarkması Nasıl Önlenir?

Göğüs sarkması olan kişilerin masaj yaptırması gerekir. Masaj etkili yollardan biridir. Memeyi toparlayan kremler kullanılır ve dikleştirmenin olması için masaj yapılır. Masaj memeyi toparlamaktadır. Banyo yaparken kişinin memesine soğuk ve sıcak su şoku yapması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem memelerin uyarılmasını sağlamaktadır. Memelerin yumuşamaması için etkili bir yöntem olan bu işlemi sık sık tekrarlayabilirsiniz.

Uzmanların önerdiği sütyenleri kullanmak göğüslerin sarkmaması için oldukça önemlidir. Kişinin doğru sütyen kullanması uzun yıllar memeleri korumaktadır. Fakat yanlış seçimler memenin erken yaşlarda sarkmasına yol açmaktadır. Sutyenin memeye tam şekilde oturması gerekir. Silikonlu sütyenlerin meme sarkmalarını engelleme özelliği bulunmaktadır. Gün içinde kısa yürüyüşlerin yapılması sarkmaları engelleyen yöntemler arasında yer alır. Yürüme esnasında kamburu çıkarmamak gerekir.

Sarkan Göğüs Nasıl Düzelir?

Göğüslerin toparlanması için omuzların dik olması ve karnın içeri çekilmesi tavsiye edilmektedir. Duruş bozukluğu sarkmalara yol açar. Düzenli beslenmek, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerden almak gerekir. Memelerin dik olmasına destek olan besinler tüketilmelidir. Bu besinlerin içinde havuç, buğday, elma, pirinç, vişne, hurma patates vardır. Bahsedilen besinleri tüketilmesi dik ve diri göğüsler için önem teşkil ettiğinden dolayı besin almayı ihmal etmemek gerekir.

Göğüslerin sarkması istenmiyorsa yüz üstü yatılması tavsiye edilmez. Yüz sütü yatmak ciddi oranda göğüs sarkmasına neden olarak kötü bir görüntüye yol açmaktadır. Bu sebeplerden dolayı sarkan göğüslerin düzelmesi için sırt üstü yatmak tavsiye edilmektedir.

  • göğüs sarkması nedenleri
  • göğüs sarkması nasıl önlenir
Yorumlar
Ayşegül ceylan Göğüs sarkmasına ne iyi gelir? Nasıl düzelir? Hangi egzersizler göğüslerin toparlanmasını sağlar? Sarkıklığın düzelmesi ve toplanması için ameliyat şart mı acaba? Doğal yöntemlerle toparlanması mümkün olur mu? cevapla
Filiz Paydaş Göğüs sarkması erkeklerde de olabiliyor. Özellikle fazla kilo problemi olan kişilerde bu tarz sorunlar oluşabiliyor. Göğüs estetiği yaptırarak sarkmaların düzeltilmesi sağlanabilir. Daha çok kadınlarda emzirme sonrasında olabiliyor. cevapla
yorum yaz
Reiki Nedir, Ne Demek? Sembolleri Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?