Sağlık 01 Kasım 2021 - 15:41:55

Hematit Taşı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Anlaşılır?

Hematit Taşı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Anlaşılır?

Hematit taşı; takı ve aksesuarlar için tercih edilebilen doğal taşlardan biridir. Son dönemde erkek aksesuarlarının favorisi haline gelmiş olan bu taş gerek faydaları gerekse görüntüsü ile sıklıkla tercih edilmektedir.

Hematit Taşı Faydaları Nelerdir?

Koyu renge sahip olan hematit taşı; gri siyahımsı bir opaklığa, metalik bir parlaklığa sahiptir. Çok kolay bir şekilde parlatılan bu taş gümüş, saf siyah, tunç mavisi gibi renklerle karşımıza çıkmaktadır. Metalik parlaklığı sayesinde oldukça şık bir görünüme sahiptir. Demir pası gibi kırmızı oksit olan hematit taşı, ufak parçalar halinde dilim dilim kesildiği zaman içerisinden çıkan kırmızı görüntü dolayısıyla yıllarca kan taşı olarak da isimlendirilmiştir. Geçmiş zamanlarda kanamaya karşı kullanılan hematit taşı, doğumda kadınlara şifa vermesi amacı ile de kullanılmıştır.

Cesaret, zenginlik, canlılık ve güç gibi sıfatları temsil eden hematit taşı, öncei zamanlarda öfkenin dindirilmesi ve barışın getirilmesi gibi etkileri için kullanılmıştır. Demir yataklarında bulunan ve demirle benzerlikleri bulunan hematit taşı, çelik üretiminde kullanılan önemli bir mineral taştır. İşlenip parlatıldığı zaman oldukça hoş bir görünüm meydana getirmektedir. Takı ve aksesuar üretimi için sıklıkla tercih edilmektedir. Oldukça kırılgan bir yapısı bulunan bu taş insan eliyle bile kırılacak şekildedir. Bundan dolayı takı vs. şeklinde kullanılmadan önce işlenerek dayanıklı hale getirilmektedir. Güneş gibi güçlü fakat bastırılmış ve yumuşak bir güç olarak nitelendirilmektedir.

Hematit Taşı Ne İşe Yarar?

Eski zamanlardan bu yana şifa amacı ile kullanılan hematit taşı, cilde yoğun ve ince titreşimler vererek sakinleşmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca merkezileşme etkisi sağlayarak dengede kalmayı sağlamaktadır. Olumsuz düşüncelerin giderilmesi, toksik duyguların atılması gibi etkilere sahip olan hematit taşı kişinin daha canlı ve daha neşeli olmasını sağlamaktadır. Stres ve endişe gibi duyguların giderilmesi için akla gelen sakinleştirici özelliği bulunan hematit taşı, gerilimin giderilmesine destek veren etkiler meydana getirmektedir.

Negatif enerjiyi kök çakraya çekerek diğer 7 çakranın dengelenmesini sağlayan hematit taşı, negatif enerjinin ve ortaya çıkarmış olduğu etkilerin giderilmesini sağlar. Eski zamanlarda güveni ve gücü arttırması bakımından savaşçılarda kullanılan bu taş ile birlikte meditasyon yapıldığı zaman huzur ve rahatlık verdiği belirtilmektedir. Sinir sisteminin düzenlenmesini sağlayan bu taş, kan dolaşımının dengelenmesini, romatizma ve eklem hastalıklarının giderilmesini, zihnin temizlenmesini, aşırı heyecan ve endişe gibi duyguların, duygu değişikliklerinin dengelenmesini sağlamaktadır. Enerji dalgalanmalarını düzenleyerek güç ve cesaret duygularının ortaya çıkmasını sağlar.

Hematit Taşı Nasıl Anlaşılır?

Sahte ve gerçek hematit taşı nasıl anlaşılır diye merak ediyorsanız oldukça kolay yöntemler ile bunu ayırt edebilirsiniz. Bir çakmak yardımcı ile taşı ısıtmaya başlayınız. Isıtma sonrasında eğer değişim gösteriyorsa orijinal değildir. Kaplama ya da sahte olanlarda değişim kısa süre içerisinde değişmektedir. Eğer gerçek hematitse herhangi bir değişim göstermeyecektir.

Hematit Taşı Nasıl Kullanılır?

Takı ve aksesuar yapımında kullanılan hematit taşı çoğunlukla süs amaçlı kullanılsa da aynı zamanda doğal enerji dengesi sağlamak için de faydalı olmaktadır. Kullanım amacı kişinin isteğine göre değişebilmektedir. Eğer bu tarz bir bileklik ya da taş kullanıyorsanız hematit taşı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız ılık sabunlu suya basıtırılmış bir bez ile temizleme sağlayabilirsiniz. Sabunlu su ile sildikten sonra ılık sade su ile durulama meydana getirebilirsiniz.

  • hematit taşı
  • hematit taşı faydaları
  • hematit taşı ne işe yarar
  • hematit taşı nasıl anlaşılır
  • hematit taşı nasıl kullanılır
  • hematit taşı nasıl temizlenir
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Deniz Suyu Göze İyi Gelir mi? Zarar Verir mi?