Özellikle kadınların şikayetlerinden biri olan istenmeyen tüyler her ay düzenli olarak alınması gerekmektedir. Bu tüylerden kurtulmak çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Bu tüylerden uzun süre kurtulmak için düzenli olarak alınması kıl köklerinin de zayıflamasına yardımcı olur.
İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri
Yetişkin bir bireyin vücudunun çeşitli bölgelerinde tüyler meydana gelmektedir. Bu tüyler genel olarak koltuk altı, bacaklar ve genital bölgede yoğunlaşmaktadır. Bunun yanı sıra ayrıca bazı kişilerin yüz bölgesinde ve sırt bölgesinde de tüylenmeler meydana gelmektedir. Bu tüylerin vücuttan temizlenmesi için ağda, jilet ya da farklı işlemler uygulanarak temizlenmesi sağlanır. Kişisel temizlikte olması gereken en önemli etken ise tüylerin vücuttan alınmasıdır. Bu tüyler kişide kötü kokuya ve bazı cilt hastalıklarına sebep olarak rahatsız edici bir hal alabilmektedir. Tüylerin düzenli olarak alınması kişisel temizliğin önemli etkenlerinden biri olduğu için bu tüylerin alınma yöntemleri de kişiye göre farklılık göstermektedir. Kişiye en kolay gelen yöntem sayesinde istenmeyen tüyler alınır.
İstenmeyen Tüyler Nasıl Alınmalı?
- Tüylerin uzaması hormonların çalışması ile alakalı bir durumdur. Özellikle ergenlik döneminde hızlı çalışan hormonlar tüylenmenin birden olmasına sebep olabilir. Kadınlarda tüylerin uzaması genel olarak adet dönemi öncesi ve adet dönemi içerisinde olmaktadır. Hormonların çok aktif olmasına bağlı olarak kılların daha hızlı büyüdüğü bilinmektedir.
- Kıl köklerinin güçlü olması ve hormonların çalışması ile beraber vücudun çeşitli bölgelerinde görülen kılların tamamen alınması gerekmektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemlerinden biri olan ağda yöntemi tüylerin kıl köklerinden çekilmesine yardımcı olur. Böylece ayda bir düzenli olarak görülen adete göre kılların temizlenmesi sağlanır.
İstenmeyen Tüyler Ne Zaman Alınmalı?
Kadınlar için adet sonrasında kılların alınması uzun süre kılların uzamasına etki eder. Çünkü her ay düzenli olarak görülen adet dönemi kılların uzaması üzerinde oldukça etkili faktörlerden biridir. Vücut yapısına göre kılların yoğunluğu farklılık gösterebilir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan jilet yöntemi kılların sadece deri yüzeyine çıkmış olan kısmının temizlenmesini sağlar. Özellikle acı eşiği düşük olan kişiler bu yöntemi uygulayarak her banyo esnasında jilet kullanabilmektedirler.
Tüylerin Doğru Şekilde Alınması Nasıl Olur?
Kıl yapısı deri altından başlayan ve kıl kökünden deri yüzeyine çıkan bir yapıya sahiptir. Kişinin kıl yapısına göre açık renkli ya da koyu renkli olabilmektedir. Bu durum da özellikle koyu kıl köklerine sahip olan kişilerde istenmeyen tüyler daha belirgin görülebilmektedir. Kıl kökünün zayıflatılarak daha açık renkte tüylerin çıkması için düzenli olarak kılların kıl kökünden temizlenmesi gerekir. Bu durum ilerleyen dönemlerde zayıflayan kıl kökünden kıl çıkışına engel olur. Belli bir süre sonrasında kılların tamamen yok olduğu görülebilmektedir. Hormonların çalışma durumunun yavaşlamasına bağlı olarak da zamanla kıllar zayıflar ve bölgede tüylenme olmaz. Kıl kökünden alınan tüyler en sağlıklı yöntemlerden biridir.