Kulaklar, en önemli duyu organlarımızdan birisi olurken birçok farklı sebepten dolayı kirlenmekte ve düzenli olarak temizlenmeye ihtiyaç duyulmaktadır.
Kulak Neden Kirlenir? Neden Tıkanır?
Genel olarak insanlar kulağın dış etmenlerden dolayı kirlendiğini düşünmektedir. Bu düşünce tamamen yanlış olmasa da eksik olarak yorumlanabilir. Normal şartlarda kulağın yapısı belirli oranda kir üretmektedir. Üretilen bu kir, insanların kulağında çok kötü bir görüntü ortaya çıkarmasa da uzun sürede birikme yapabilmektedir. Özellikle buna ek olarak temiz bir hava ortamında çalışmayan kişilerin kuraklarına yapışan mikroplar daha yüksek seviyede kirlenmeye sebep olabilmektedir. Tüm bu etmenler bir araya geldiğinde kişilerin kulak temizleme işlemini gerçekleştirmesi ve herhangi bir sorun yaşamaması gerekmektedir.
Kulağın Kirlendiği Nasıl Anlaşılır?
Kulaklarımız, gözlerimizle göremediğimiz bir pozisyonda konumlandırılmıştır. Bunun yanı sıra aynaya bakarak dahi kulakların iç yüzeyinde kirin olup olmadığının anlaşılması son derece zor olacaktır. Bu sebeple de insanlar farklı yollar ile kulaklarının kirlenip kirlenmediğini anlamak durumunda kalacaklardır. Birçok kişi bu konuda bir uğraş vermeden kulaklarını düzenli olarak temizler. Ancak önemli günlerde temizliğin yapılmasına rağmen kirin kalıp kalmadığını anlamak için duyma yetisinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Sürekli aynı düzeydeki sesler üzerinde yapılan deneyler ile kişiler ses kayıplarını algılayabilirlerse bu durumda kulaklarının en iç bölgelerinde kir olduğunu da belirlemiş olacaklardır.
Kulak Nasıl Temizlenir? Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?
Kulağın dış kısmının ve iç kısmının birbirinden ayrı olarak nitelendirilmesi gerekmektedir. Kulağın dış kısmı su ve mendil yardımıyla rahatlıkla temizlenebilmektedir. Islak mendiller, kulağın dış kısmında rahatlıkla hareket ettirilebilirken buranın tamamen temiz bir hale gelmesini sağlayacaklardır. Bunun yanı sıra kulağın iç kısmının temizlenmesi son derece zor bir işlemdir. Genelde insanlar bu işlem için kulak pamuğu kullanmayı tercih ederler. Ancak kulak pamuğu kulağı temizlerken ciddi biçimde zarar verebilen bir maddedir. Bu sebeple de son dönemde kulak temizleme aleti olarak piyasaya sürülen vakumlu ürün tercih edilmektedir. Bu ürün ile birlikte kişiler kulaklarının iç kısımlarında yer alan kirleri dahi rahatlıkla temizleyerek sorunsuz bir şekilde hayatlarına devam edebilirler.
Kulak Kirini Engelleyecek İlaç Var mı? Evde Kulak Temizleme Yöntemi
Kulağın kendisinin kir üretiyor olması insanların bu konudan kurtulma isteğini ortaya çıkarmıştır. Kulakta oluşturulan kirin gereksiz olduğunu düşünen kişiler bu konuda bir ilaç arayışında olsalar da herhangi bir ürüne rastlayamazlar. Uzmanlara göre kulağın salgıladığı maddelerin tamamı kulak için gerekli salgılardır ve bunların durdurulması kulağa ciddi şekilde zarar verir. Bu sebeple de kulak salgılarının durdurulması için ilaç kullanmak gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Bunun yerine kişilerin kulaklarını düzenli olarak temizlemesi ve bu şekilde hayatlarına devam etmesi gerekir. Kulak temizliği hem sağlık açısından hem de sosyal açıdan çok büyük önem taşırken insanların sürekli olarak buna dikkat etmesi ve evde en iyi şekilde kulaklarını temizlemesi gerekmektedir.