Sağlık 29 Mayıs 2021 - 17:30:36

Sivilce Geçiren Şeyler, Yiyecekler, Krem, Maske ve Sabun

Sivilce Geçiren Şeyler, Yiyecekler, Krem, Maske ve Sabun

Birçok kişinin problemi olan sivilceler, kıl folikülü olarak tanımlanan deri üzerindeki küçük deliklerin yani gözeneklerin tıkanması ile ortaya çıkan bir oluşumdur. Sivilce geçiren şeyler ile hızlı ve etkili çözümler yaratmak mümkündür. Yazımızın içerisinde aknelerden kurtulmak için gerekli olan yöntemleri ve beslenme şeklini belirteceğiz.

Sivilce Geçiren Şeyler Nelerdir?

Cildinizin pürüzsüz olması ve sivilcelerin giderilmesi için bazı yöntemler uygulamak faydalı olmaktadır. Sivilceyi ne geçirir diye baktığımızda sizler için bazı önerilerde bulunabiliriz:

Diş macunu: Parmağınıza alacağınız çok ufak miktarda bir diş macununu sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz. Bu diş macunu sivilcenin dışarı çıkmasını sağlar ve daha hızlı bir şekilde kurumasını sağlar. Sivilce şişliğinin giderilmesini sağlar.

Karbonat: Eşit miktarda su ve karbonatı karıştırıp, iltihaplı sivilcenin üzerine sürünüz. Yaklaşık olarak 1 dakika bekletip ardından su ile temizleme sağlayabilirsiniz.

Limon: İltihaplı sivilceleri giderilmesi için etkili olan limonu bir dilim keserek sivilce olan bölgeye sürünüz. Yaklaşık olarak 10 dakika bekletip ardından soğuk su ile yıkayınız. Limon aknelerin kurumasını sağlar.

Beyaz sirke: Az miktarda bir pamuğa beyaz sirke damlatınız. Daha sonra pamuğu yavaşça sivilcenizin üzerinde gezdiriniz. Sivilcedeki iltihabın kolay bir şekilde atılmasını sağlayan bu yöntemi uygulamadan önce cildinizin ufak bölümünde deneyiniz.

Salatalık: Salatalığı blender işe sıvı hale getirip daha sonra buzdolabında 20 dakika bekletiniz. Daha sonra 1 pamuk yardımı ile sivilce olan yere sürünüz. 15 dakika bekleyip ardından soğuk su ile yıkayınız. Birkaç gün üst süte uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi: İltihaplı sivilceleri gidermek için elma sirkesinden 1 tatlı kaşığı alıp, ardından kaynatılmış 2-3 tatlı kaşığı kaynatılmış ve soğutulmuş su ile karıştırınız. Pamuk ile sivilceli bölgeye sürüp 10 dakika bekletip sonrasında yıkayınız.

Zerdeçal: Anti-bakteriyel etkisi bulunan zerdeçal tozunu bir miktar su ile karıştırıp sivilcenin üzerine sürünüz. Daha sonra kurumasını bekleyip, soğuk su ile durulayınız.

Aloe vera: İçerisinde yer alan saponin sayesinde sivilcelerin giderilmesini sağlayan bu bitki günde 2 kez haftada olmak üzere 1 hafta uygulandığı zaman hızlı bir şekilde etki göstermektedir.

Patates: Haftada 5 gün boyunca uygulayabileceğiniz bu yöntem için patatesi rendeleyip suyunu çıkartınız. 1 tatlı kaşığı bal ekleyip, karışımı her akşam yatmadan önce sivilce olan bölgeye uygulayınız.

Yeşil çay: Antioksidan özelliği ve hücre yenileyici etkisi ile sivilcelerin giderilmesini sağlayan yeşil çayı demleyip, soğutunuz. Daha sonra bir havlu yardımı ile sivilce olan bölgelere 1-2 dakika bastırınız. Verimli sonuçlar elde etmek için haftada birkaç kere uygulamanız yeterlidir.

Sarımsak: Doğal antibiyotik etkisi olan orta boy 1 adet sarımsağı güzelce ezip suyunu çıkartınız. Parmağınızın ucu ile sivilcenin üzerine ve etrafına doğru sürünüz. Yaklaşık olarak 15 dakika beklettikten sonra su ile yıkayınız.

Genel olarak hassas ciltte sivilce nasıl geçer diye araştırılmaktadır. Cildiniz hassas ise öncelikle yüzünüzün ufak bir bölümünde uygulayınız. Ayrıca sivilce sorunları için uzman bir dermatoloğa gitmeniz gerekir.

Sivilce Geçiren Şeyler

Sivilce Geçiren Yiyecekler Nelerdir?

Cilt sağlığının alarm vermesi anlamına gelen sivilce problemi hemen her yaşta görülebilir. Özellikle ergenlik döneminde hormonların değişmesi ile bu cilt sorunu çok fazla gözlemlenmektedir. Sivilce çıkmaması için ne yapmalı diye bakacak olursak şunları sayabiliriz:

Su: Bol miktarda su içmek hem sivilcelerin giderilmesi hem de önlenmesi için önemlidir. Suyun nemli kalmasını sağlayan su, aynı zamanda kimyasalların temizlenmesini de sağlamaktadır.

Yeşil çay: Sivilcelerin dışına sürülebilen yeşil çay, aynı zamanda içildiği zaman da aknelerin kızarıklığının, şişliğinin ve ağrısının giderilmesini sağlar. İçerisindeki anti-enflamatuar kimyasallar sayesinde cilt bozulmalarının önlenmesine engel olur.

Yaban mersini, böğürtlen ve ahududu: İçeriğinde beta-karoten gibi antioksidanlar barındıran bu meyveler, cildin iyileşmesini sağlayan kimyasallar barındırmaktadır. Bu meyvelerin tüketilmesi sivilcelerin yok edilmesine destek olur.

Avokado: E vitamini bakımından oldukça zengin olan avokado, cildinizin nemlenmesini sağlar. Canlılığını artırır ve iltihaplara karşı korur. Bu meyve ile cildinizin iyileşmesini ve sivilcelerin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Süt: A ve D vitamini açısından zengin olan süt, hem zengin bir kalsiyum kaynağıdır hem de sağlıklı bir cilt için faydalıdır. Süt sivilce yapar mı diye merak ediyorsanız eğer alerjiniz varsa olabilir. Fakat kendinize uygun süt tüketmeniz halinde bir sorun oluşmamaktadır.

Soya fasulyesi: Östrojen içeren bu besin cildin onarılmasını sağlarken, daha güçlü ve esnek olmasını sağlar. İçerisinde kalsiyum, demir, çinko, fosfor ve magnezyum barındıran soya fasulyesi sağlıklı bir yaşam ve cilt için etkilidir.

Kepekli tahıllar: Tahıl içeren yiyeceklerin içerisinde selenyum bulunmaktadır. Bu yiyecekler akneyi temizlerken aynı zamanda oluşmasına da engel olur.

Cildin beslenmesine yardımcı olan zeytinyağı, nem dengesi sağlayan karpuz da sivilceleri içten temizlemek için etkili olan yiyecekler arasındadır. Ayrıca kafien içeren şeyler uzak durmalısınız. Sivilce çıkmaması için ne yememeli diye araştırıp önerilere dikkat etmelisiniz. Fast-foodlardan, hayvansal gıdalardan, yağlı sür ürünleri gibi besinler ve soda, kahve, çay gibi içeceklerden uzak durulmalıdır. Bunları aşırı değil, dengeli tüketmek gerekir.

Sivilce Geçiren Yiyecekler

Sivilceye İyi Gelen Kremler ve Sabunlar

Eğer en etkili sivilce kremi hakkında bilgi almak istiyorsanız bunun için uzman bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Çünkü her sivilce yapısı bir değildir. Cilt tipinize uygun olan kremi doktorun önermesi gerekir. Bununla birlikte sabun cildin ph dengesinde bozulmaya neden olur. Fakat her sabun aynı değildir. Yine aynı şekilde cilt tipinize uygun bir sabun için öncelikle uzman bir dermatoloğun cilt yapınızı test etmesi ve buna uygun ürün önermesi gerekir. Cilde iyi gelen sabunlar sivilcelerin giderilmesi için etkili olmaktadır.

En Etkili Sivilce Maskesi Nedir?

Her cildin yapısı farklıdır. Kimisi kuru kimisi yağlı kimisi de karma bir yapıdadır. Bundan dolayı en iyi sivilce maskesi için cilde uygun yöntemin bulunması gerekir. Bazı doğal maskeler ise şu şekildedir:

Limonlu sivilce maskesi: Sivilcelerin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayan bu doğal tarif için 3 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı bal gereklidir. Bu malzemeleri bir kaba koyup karıştırınız. Karışımı direk olarak sivilcelerin üzerine uygulayabilirsiniz. 1 hafta uygulayınız. Sürdükten sonra 15 dakika bekletip ılık su ile yıkayınız. Sürmeden önce cildinizin temiz olmasına özen gösteriniz.

Yağlı ciltler için maske: Eğer çok yağlı bir cilde sahipseniz ve sivilce sorunundan kurtulamıyorsanız 6-7 adet çilek ile 1,5 yemek kaşığı ev yapımı yoğurdu kullanınız. Bunları bir kaba koyup, çilekleri güzelce ezip karıştırınız. Yüzünüzü güzelce temizleyip bu maskeyi uygulayınız. 15 dakika bekletip, ardından soğuk su ile cildinizi yıkayınız.

Yumurta akı maskesi: 1 adet yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı bal ve 1-2 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırınız. Bu karışımı cildinize uygulayıp 15 dakika bekletip, ılık su ile yıkayınız. Haftada 1-2 defa uygulamak yeterlidir.

Birçok kişi bir günde sivilce geçiren maske tarifini merak etmektedir. Genel olarak maskeler sivilcelerin hızlı iyileşmesini sağlar fakat 1 günde tamamen yok edilmesi biraz zordur. Cildinize doğal yöntemler, kremler ya da sabun kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışınız.

  • sivilce geçiren şeyler
  • sivilceyi ne geçirir
  • hassas ciltte sivilce nasıl geçer
  • sivilce geçiren yiyecekler
  • sivilce çıkmaması için ne yapmalı
  • süt sivilce yapar mı
  • sivilceleri içten temizlemek
  • sivilce çıkmaması için ne yememeli
  • sivilceye iyi gelen kremler
  • en etkili sivilce kremi
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Refleksoloji Masajı Nedir? Yaptıranlar, Fiyatı, Yapan Yerler