Yaşam 17 Kasım 2021 - 14:00:07

Diş Beyazlatmak Dişe Zarar Verir mi?

Diş Beyazlatmak Dişe Zarar Verir mi?

Diş beyazlatmak; dişlerin kendi beyazlığından birkaç ton daha açık olmasını sağlayan, dişin mine ve dentin tabakasındaki renkli maddelerin birtakım jeller ile giderilmesi yöntemidir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve çekici gülüşlerin sırrı olarak tanımlanan beyaz dişler; birtakım diş beyazlatma yöntemleri ile sağlanmaktadır. Her insanın diş yapısı ve rengi birbirinden farklıdır. Diş üzerindeki renklenmeler iç ve dış kaynaklı olabilir.

Dişlerin beyazlığının yitirmesi, fizyolojik renklenmeler, amalgam dolgu sonrasında meydana gelen renklenmeler, gebelik, bebeklik döneminde antibiyotik kullanımı, kanal tedavisi sonrası dişin içsel renklenmesi, sigara, çay ve kahve tüketimi, bir travma sonrasında canlı sokunun yitirilmesi gibi etkenler sonrasında meydana gelebilir.

Genel anlamda diş beyazlatma yöntemleri; klinik ortamda diş beyazlatma, kombine diş beyazlatma ve tek diş beyazlatma şeklinde uygulanır. Beyazlatma plaklarının içerine beyazlatıcı jel konularak bu işlemler evde de gerçekleştirilebilir.

Diş Beyazlatmak Zararlı mı? Yan Etkisi Var mı?

İnsanların dişlerinin rengi aynı gözlerinde olduğu gibi birbirinden farklıdır. Bu durum dişin yapısında bulunan bazı maddelerin oranlarından kaynaklanır. Bu sebeple de aynı işlemlerin uygulandığı kişilerde alınan sonuçlar ciddi derecede farklılık gösterebilmektedir. Bunlara ek olarak insanların günlük hayatlarında tükettikleri yiyecekler ve içecekler de dişlerinin renginde değişikliklere sebep olmaktadır.

Son zamanlarda diş hastanelerinde ve diş sağlığı merkezlerinde diş beyazlatma işlemleri yapılmaktadır. Bu noktalarda dişleri beyazlatmak için yapılan işlemler dişlere ciddi bir zarar vermezken dişlerinde farklı rahatsızlıkları olan kişilerde belirli düzeylerde ağrıya sebep olabilmektedir.

Doktor kontrolünde, uygun prosedürler ile uygulanan diş beyazlatma uygulamalarının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Dişlerin koyulaşmasına neden olan etkenlerin giderilmesi ve dişin kendi renginden 2-3 ton kadar açılması sağlanmaktadır. Lazerle diş beyazlatma işlemleri diğer yöntemlere göre daha kısa sürede etki gösterdiğinden sık tercih edilmektedir.

Diş Beyazlatma Öncesi ve Sonrası

Eğer dişlerinizin eskisine göre daha az beyaz olduğunu düşünüyorsanız ya da sararmalar söz konusu ise, özel hastanelerde ya da devlet kurumlarında bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Diş beyazlatma sonrasında kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Diş beyazlatmak için doktoruna giden kişilerin ilk olarak diş etleri korunarak diş beyazlatma jeli sürülmektedir. Bu jelin dişler üzerinde çok üstün bir beyazlatma etkisi bulunur. Ancak bu etkinin ortaya çıkması için jele lazer ile müdahale edilmesi gerekir. Aksi halde jel aktif olmazken diş üzerinde de olumlu etkiler bırakmamaktadır. Bu sebeple de kişiler yalnızca jeli tek başına kullanarak bir sonuca varamazlar.

Günümüzde diş beyazlatma kalemi ya da bandı şeklinde farklı ürünler de satılmaktadır. Bu tarz ürünlerin zarar vermemesi için doktora danışarak kullanmanız gerekir. Ayrıca uygulanan her yöntem aynı etkiyi göstermeyebilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?

Dişlerin beyazlaması için yapılan uygulamalar son derece kısa sürmektedir. Diş beyazlatmak kaç seans diye baktığımızda hastaların çok büyük bir kısmında tek seansta tamamlanmaktadır. Sürekli olarak sigara ya da benzer şekilde diş sağlığına zarar veren ürünler kullanılıyorsa bu seanslar ikiye uzayabilir. Tek bir seansta ya da iki seansta dişlerini beyazlatan kişiler çok daha güzel bir gülüşe sahip olurken sosyal açıdan da daha rahat hareket edebilecektir.

Bu işlem genelde yarım saat ile 1 saat arasında değişen sürelerde tamamlanmaktadır. Bu süre zarfında dişler tamamen beyazlamaz. Bu işlemin yapılmasının ardından geçen birkaç günlük süreçte dişler tam olarak renklerini alacaklardır.

Eğer diş beyazlatma kalıcı mı diye soracak olursanız, dişlere uygulanan bu işlemler sürekli olarak dişlerin beyaz kalmasını sağlamamaktadır. Genelde çay, kahve, şarap, sigara ya da benzer tarzda dişin rengini etkileyen ürünler tekrardan dişlerin sararmaya başlamasına sebep olur. Ancak diş beyazlatmak acısız bir işlem olduğundan istenilen dönemlerde tekrardan uzman doktorlar aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Diş beyazlatma bandı gibi evde uygulanabilecek yöntemler bulunuyor olsa da en doğru sonuç doktor tarafından uygulanan bu yöntemlerde sunulmaktadır.

  • diş beyazlatma
  • diş beyazlatma zararlı mı
  • diş beyazlatma ne kadar
Yorumlar
Ebru Atalay Diş nasıl beyazlatılır? Diş beyazlatma evde nasıl yapabilirim? Dişleri m sigaradan dolayı biraz sarardı beyazlatmak istiyorum. cevapla
Arda Sarar Diş beyazlatma fiyatları ne kadar? Dişler nasıl daha beyaz olur? Doğal yöntemlerle dişleri daha beyaz ve sağlıklı yapmak mümkün olur mu? Diş beyazlatma kalemi kullanmak etkili olur mu? Beyazlatır mı? cevapla
yorum yaz
Zencefilli Yoğurt Kürünün Faydaları ve Zararları Nelerdir? Yapanlar ve Yorumlar