Yaşam 07 Şubat 2021 - 14:30:26

Sosyal Medyanın Yararları, Zararları ve Dile Etkisi

Sosyal Medyanın Yararları, Zararları ve Dile Etkisi

Gelişen dünya ve ilerleyen teknoloji ile hayatımıza oldukça hızlı bir giriş yapan sosyal medya hem zararları hem de faydaları olan programları kapsayan uygulamalar bütünüdür.

Sosyal Medyanın Yararları ve Olumlu Etkileri Nelerdir?

  • Sosyal medyanın gücünden dolayı içerik yöneticisi veya sosyal medya uzmanı gibi meslekler ortaya çıkmıştır. Bu sayede bir sürü insana istihdam sağlandığı söylenebilir.
  • Anlık şeklide bilgi akışı sağlamak mümkün hale gelmiştir. İnsanlar yeni gelişmelerden hızlı bir şekilde haberdar olup fikirlerini beyan edebilmektedir. Borsayı takip edebilmek için televizyon olmadan her alanda telefon üzerinden bilgi alınabilmektedir.
  • Sosyal medyanın toplum üzerindeki etkilerden bir diğeri de tabakalar arasında bulunan sınırları kaldırmış olmadır. Yani belli bir kurumlar ilgili problemi olan, elektriği kesilen, internet sorunu yaşayan kişiler birtakım programlar aracılığı ile seslerini duyurabilme imkanına erişmişlerdir.

Sosyal Medya Programları Neye Yarar?

Asosyal olan, arkadaşı pek fazla olmayan kişiler sosyal medya üzerinden sosyal çevre edinmekte ve yeni insanlarla tanışabilmektedirler. İnternet olmadan önce öğrenmek istediğimiz bilgileri belirli kaynaklardan alabilirken artık çok çeşitli kaynağa ulaşabilir hale geldik. Sosyal medya aracılığı ile daha özgür hissettiğini söyleyen kişiler fikirlerini korkusuzca bu mecralardan dile getirebilmektedir. Bu durum da insanların birbirlerine saygı duymasını sağlamaktadır. Sosyal medyanın iletişimi daha kolay hale getirdiğini söyleyebiliriz. Orta öğretim yıllarında kaybettiğiniz veya çocukluk arkadaşlarınızı sosyal medyadan çok kolay bir biçimde bulabilirsiniz. Komik fotoğraflar paylaşılmasının yanı sıra iş arayan insanlar bile sosyal medya üzerinden iş ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Sosyal Medya Nasıl Kullanılmalı?

Günümüzde hemen hemen birçok kişinin kullandığı sosyal medya programlı fayda sağlayabileceği gibi zarar de meydana getirebilir. Bunun önlemek için öncelikli olarak sosyal medyanın kullanım amacının anlaşılması gerekmektedir. Sosyal medya aslında daha geniş kitlelere ulaşmayı kolay hale getirmektedir. Örneğin; bir problem yaşadığınız ve çözüme ulaşmayan bir konu ile ilgili fikrinizi bu mecralardan yetkili kişilere iletebilirsiniz. Çağrı merkeziyle çözüme ulaştıramadığınız sorunlar hızlı bir şekilde bu alanlardan çözülebilmektedir. Bağış, yardım gibi konular üzerinde sosyal medyanın önemli oranda katkısının olduğu söylenebilir. Sosyal medyadan kurulan bir sürü sivil toplum kuruluşu yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmaktadır.

Sosyal Medyanın Zararları Nelerdir? Dile Etkileri Nelerdir?

Her faydası olan araç gibi sosyal medyanın da yararlarının yanında zararları da bulunmaktadır. Sosyal medyanın zararları ile ilgili birçok soru sorulmaktadır. Merak edilen sorulardan biri gençlerin sosyallikten uzaklaşıp uzaklaşmadığıdır. Sosyal ağlarda yer alan gençler normalden fazla sosyal medya kullandıkları zaman gerçek hayattan uzaklaşarak hayal aleminde yaşamayı tercih edebilmektedirler. Aşırı kullanımın kişilerin iletişim becerilerini azaltmakta ve mutsuz kişilere dönüşmelerine neden olmaktadır. Zararlar arasında yer alan bir başka faktör yalan haberlerin bir sürü kişiye ulaşabilmesidir. Yalan haberlerin önüne geçilmediği zaman ortaya çok ciddi bir bilgi kirliliği çıkmaktadır. Aynı zamanda sosyal medyanın dile etkisi de söz konusudur. Dilin yozlaşması ve birçok absürt kelimenin ortaya çıktığı söylenmektedir.

  • sosyal medya
  • sosyal medyanın yararları
  • sosyal medya programları
  • sosyal medyanın zararları
  • sosyal medya nasıl kullanılmalı
  • sosyal medyanın dile etkisi
Yorumlar
Menekşe Aydın Sosyal medya kullanım amacına göre hem fayda hem de zarar sağlayabiliyor. Aslında birçok etkinliği takip etme ve daha fazla insana ulaşma konusunda çok başarılı oluyor. Çocukların kullanımını denetlemek burada önemli bir unsur. Tehlikeli durumlarla da karşılaşmak olası bir mesele. cevapla
yorum yaz
Highlighter Nedir? Nasıl Kullanılır?