Yüze Buhar Banyosu Nasıl Yapılır? Buhar Banyosundan Sonra Ne Yapmalı?
Yüze buhar banyosu; makyaj kalıntısı, cildin altında toplanan toksinler ve ölü olan cildi arındırmak için uygulanan pratik ve sağlıklı bir yöntemdir.
Buhar Banyosu Ne İşe Yarar?
Cildin lekelerden arınmasını sağlayan yüze buhar banyosu; aynı zamanda tıkanan gözeneklerin açılmasını, cilde canlılık katılmasını sağlayan bir uygulamadır. Cilt yüzeyinde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarının nazikçe temizlenmesini ve arınmasını desteklemektedir.
Cildin herhangi bir kimyasala maruz kalmadan temizlenmesini ve arınmasını sağlayan buhar banyosu, kiri yağ ve makyaj kalıntılarından arınmaya destek olur. Yüze buhar banyosu sivilce konusunda etkili olduğu kadar siyah noktaların giderilmesi konusunda da faydalıdır.
Özellikle, karma ve yağlı cildi iyice temizlemek için buhar banyosu düzenli aralıklarla, yani haftada 1 veya 15 gün uygulanmalıdır. Cilt tonunu eşitleyen ve daha dinç gözükmeyi sağlayan bu uygulama, aynı zamanda cildin toksinlerden arınmasına da yardımcı olur.
Yüze Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?
Cildi rahatlatarak ferah bir görünüm meydana getiren buhar banyosu içine ne konur ve bu uygulama nasıl yapılır diye bakacak olursak eğer;
- Derin ve geniş bir kap (1-2 litre su)
- Orta havlu
- Kaynatılmış su
Geniş bir kabın içerisine kaynamış suyu koyunuz. yüzünüzü bu kabın üzerinde 10-15 dakika bekletiniz. bu işlemi yaparken kafanızın üzerini havlu ile kapatırsanız daha fazla etki görürsünüz. Böylece buhar direkt olarak cilde temas etmiş olur.
Cildin beslenmesi ve nemlendirilmesi için yüze buhar banyosu yaparken nane yağı, aloe vera yağı gibi bitkisel içeriklerden yararlanabilirsiniz. Bu bitkisel yağlar ile arındırıcı etki oluşturabilirsiniz.
Buhar Banyosundan Sonra Ne Yapımalı?
Buhar banyosu yaptıktan sonra cilt bakımı da önemlidir. Buhar banyosu yaptıktan sonra, yüzünüzü soğuk su ile yıkayınız ve açık gözenekleri sıkılaştırmak, gözenek büyümesini önlemek için sıkılaştırıcı tonik uygulayınız. Tonik uygulandıktan 15 dakika sonra nemlendirici krem sürünüz. Ayrıca doğal maskelerden yararlanabilirsiniz.
Bir iki çorba kaşığı yoğurt (tercihen organik) ve 1-2 çay kaşığı bal karıştırın. Eğer sivilce probleminiz bir ya da iki damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon asitli özelliği sayesinde cildin arınmasını sağlar. Karışımı bir süre cilt üzerinde beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız.
Cildin beslenmesini sağlayan maskelerden yararlanabilirsiniz. Yüze buhar banyosu sonrası peeling uygulayarak ölü hücrelerden arınmayı sağlayabilirsiniz.
Yüze Buhar Banyosu Zararları ve Yapanlar
Cildin tazelenmesini ve arınmasını sağlayan buhar banyosu, cildin aşırı ısınmasında ve asit-su dengesinin bozulmasına neden olabilir. ayrıca gözeneklerin çok fazla açılmasını ve derinleşmesini de tetikleyebilir. Bu durum egzama gibi problemlere sebep olabilir.
Genel anlamda yüze buhar banyosu yapanlar çok fazla bekletmemelidir. Aşırı uygulamalar cilde zarar vermektedir. Haftada 1 defa yapmak yeterli olacaktır.